ABB innovoi Suomessa

Azipod-propulsiojärjestelmä on Suomen ABB:n innovaatio. Se perustuu sähkövoimalla pyöritettäviin potkureihin ja pystyakselinsa ympäri pyörivään ruoripotkurilaitteeseen.

ABB:n voimantuotantojärjestelmä ja uusimman sukupolven Azipod XO -sähköpotkurijärjestelmä säästävät polttoainetta jopa 20 prosenttia perinteisiin potkurijärjestelmiin verrattuna.

360 astetta kääntyvän ohjausyksikön ansiosta Azipod-potkurilaitteilla varustettu alus on myös huomattavasti ohjailtavampi kuin perinteisillä järjestelmillä varustetut alukset. Turvallisuus on siten parempi ja karilleajon mahdollisuus ja ympäristövahinkojen riski pienempi. Sähköinen propulsiojärjestelmä on lisäksi hiljainen. Laiva ei myöskään kaipaa erillisiä peräsimiä tai ohjailupotkureita.

Vuosaaressa ja Haminassa kehitetään ratkaisuja maailman merille

Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa toimiva ABB:n liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti yrityksen meriteollisuusratkaisujen kehittämisestä. Azipod-potkurilaitteet ovat käyneet hyvin kaupaksi maailmalla. Menestys perustuu innovatiivisuuteen, huippuosaamiseen ja järjestelmien jatkuvaan kehittämiseen yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Lähde: ABB