Kempillä koodataan

Hitsausalan yritys Kemppi on ammattikäyttöön tarkoitettujen hitsauslaitteiden digitalisaation suunnannäyttäjä.

Kempillä on jo varhain ymmärretty, että pelkkä laitevalmistus altistaisi Kiinasta ja muista halvan kustannustason maista tulevalle kilpailulle.

Muutos on ollut nopeaa. Vielä kymmenen vuotta sitten talossa oli kaksi koodaria. Nykyään viitisenkymmentä it-asiantuntijaa tekee softaliiketoimintaan liittyviä tuotteita yritykselle.

Kempin nykyiset hitsausratkaisut koostuvat hitsauslaitteista, softasta, konsultoinnista ja koulutuksesta. Tuotannosta 90 prosenttia menee globaaleille markkinoille ja tuotteita myydään yli 70 maahan.

Hitsaustuotannon hallintaohjelmisto

Esimerkki Kempin teknologiasta on hitsaustuotannon hallintaohjelmisto WeldEye. Ohjelmisto vähentää merkittävästi hitsauksen dokumentointiin kuluvaa aikaa. Pilvipohjainen järjestelmä antaa reaaliaikaista tietoa hitsaajien työn edistymisestä ja projektien kulusta sekä hitsausohjeiden noudattamisesta koko tuotannon osalta riippumatta käytössä olevien hitsauslaitteiden merkistä.

Ohjelmistossa on laaja hitsaukseen liittyvien prosessien valikoima teollisuudenalasta riippumatta. Se on osoittautunut suorituskykyiseksi laivanrakennuksessa, öljy- ja kaasuteollisuudessa sekä auto-, rakennus- ja koneenrakennusteollisuudessa.