PONSSE vie älyn metsään

PONSSEn harvesterit ovat täynnä huipputeknologiaa.

Kahdeksanpyöräisen PONSSE Scorpionin ohjaamon päältä operoiva nosturi mahdollistaa erinomaisen näkyvyyden ohjaamosta maastoon. Poistettavien puiden valinta, kaatosuunnat ja kasojen sijoittelu voidaan tehdä sekä tehokkaasti että tarkasti.

Työskentelymukavuuteen on panostettu paljon

Ohjaamo sijaitsee keskellä konetta, jolloin kuljettajan on helppo hahmottaa harvesterin mitat ahtaissakin paikoissa. Ohjaamoa pidetään hydraulisesti vaakatasossa etu- ja takarungon kallistellessa maastoa myötäillen. Scorpionin patentoitu vakautusjärjestelmä perustuu nosturin suunnan ja asennon tunnistukseen. Lukuisat anturit mittaavat koneen asentoja ja toimittavat dataa järjestelmälle, joka laskee, ohjaa ja optimoi koneen liikkeitä hydraulisylintereiden avulla.

Ponssen harvestereissa on ollut tietokoneet vuodesta 1993 ja internet vuodesta 1997 lähtien. Varsinaista teollista internetiä on yhtiössä kehitetty vuodesta 2010 alkaen. Nykyjärjestelmä on yhteydessä pilvipalveluun ja raportoi, missä kone liikkuu, tuotannon määrän, polttoaineenkulutuksen, kuljetusavun tarpeen jne. Yrittäjä voi seurata koneidensa toimintaa reaaliaikaisena eri päätelaitteilla.

Harvesterin tietokone laskee ja optimoi jatkuvasti puiden pilkkomista, jotta asiakas saa juuri oikeanlaisia paloja, samalla kun harvesteripää syöttää runkoa katkottavaksi 4–6 metriä sekunnissa. Tämä vaatii koneen tietokoneelta ja ohjelmistoilta paljon. Ponssella onkin enemmän ohjelmisto- kuin mekaniikkasuunnittelijoita töissä.