Puukurottaja lähettää dataa pilveen

SKS Toijala Works Oy:n uuden sukupolven TW LogStacker -puukurottaja on täysin puhtaalta pöydältä suunniteltu digiajan kurottaja.

Puukurottajia käytetään metsäteollisuudessa pyöreän puun käsittelyyn sellu- ja paperitehtailla, lastulevytehtailla, sahoilla ja puuterminaaleissa. Uuden 8–12 tonnin nostokapasiteetin omaavan "Kuron" käyttökohteena ovat puutavaran siirrot keskisuurilla ja suurilla sahoilla: tukkirekkojen purku, siirrot varastoon ja syöttöpöydälle. Kurolla erityisen suuren tukkipihdin lisäksi perinteiset puukurottajien ominaisuudet: pitkä ja korkealle ulottuva kurotus- ja pinoamiskyky.

Ohjaamossa on joystick-tyyppisten hallintalaitteiden lisäksi 12 tuuman kosketusnäyttö, joka toimii informaatiokeskuksena, diagnostiikkatyökaluna ja mahdollistaa yksilölliset kuljettajakohtaiset asetukset, jotka voidaan tallentaa virta-avaimena toimivalle USB-tikulle.

Kuro lähettää dataa pilveen

Parantaakseen koneen taloudellista käyttöä ja sen hyödyntämistä tehokkaasti, SKS Toijala Works esitteli yhtä aikaa Kuron kanssa Tw Remote etäraportointi- ja hallintajärjestelmän puukurottajille. Tw Remote on internet-pohjainen laajennus kurottajan omalle ohjausjärjestelmälle. Kone lähettää 20 sekunnin välein paketillisen dataa pilveen. Raportointijärjestelmä noutaa tiedon pilvestä, generoi raportteja ja histogrammeja käyttötunneista, polttoaineenkulutuksesta, käsitellyistä kuormista, työkierroista, nopeuksista, etäisyyksistä sekä gps-sijaintiin perustuvista ajoreiteistä. Järjestelmä ilmoittaa koneen varoitukset ja hälytykset sekä muistuttaa seuraavan huollon ajankohdasta. 

Ohjelmisto voidaan päivittää langattomasti internetistä, ja sillä voidaan hallita koko käytössä olevaa konekantaa.