Teknoware pienensi hiilijalanjälkeään

Teknowaren uusi tehdas on täynnä ympäristöystävällistä teknologiaa.

Teknowaren viimeisin tehdaslaajennus Lahdessa lisäsi tuotanto- ja toimistotiloja 4 500 neliömetrillä. Uudet tilat ovat olleet täydessä toiminnassa kesäkuusta 2016 lähtien. Tuotantolaitoksessa valmistetaan LED-valaisimia ja valaistuselektroniikkaa modernia teknologiaa hyödyntäen. Tuotteita toimitetaan ympäri maailmaa ajoneuvo- ja turvavalaistusasiakkaille.

Energiatehokasta, modernia teollisuutta

Uusi tehdas huolehtii ympäristöstä ja auttaa siten ponnisteluissa ilmastonmuutosta vastaan. Tuotantolaitos on varustettu ympäristöystävällisellä maalämpö- ja viilennysjärjestelmällä mahdollistaen näin lämpötilan säilyttämisen jatkuvasti miellyttävällä tasolla. Rakennuksen valaistus perustuu viimeisimpään LED-teknologiaan ja sitä ohjataan sensoreilla ja ajastimilla, mikä pienentää energiankulutusta.

Myös sähköautot on huomioitu lisäämällä latauspisteitä parkkipaikalle. Tuulivoimalla tuotettua ja EECS RES-GO-sertifioitua, uusiutuvaa energiaa käytetään kaikissa rakennuksissa, niin uudessa osassa kuin muissakin kiinteistöissä. Tämä kaikki auttaa pienentämään Teknowaren ja sen tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Investointi uusiin tiloihin ja pitkälle automatisoituihin koneisiin varmistaa nopeat toimitukset suurivolyymisille tuotteille, pienempivolyymisten tuotteiden sujuvan tuotannon ja mahdollistaa myös kapasiteetin noston tulevaisuudessa. Älykkäällä ilmastointijärjestelmällä varustetun varastoautomaatin ja automatisoidun testausjärjestelmän ansiosta tuotantotilojen laajennus parantaa entisestään tuotteiden korkeaa laatutasoa.