14
Elo
2018
Uutinen
Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton yhteinen tuottavuusohjelma on herättänyt kovasti kiinnostusta jäsenyrityksissä ja niiden henkilöstössä. Ohjelmaan on jo ilmoittautunut useita kymmeniä yrityksiä kaikista kokoluokista eri puolilta Suomea.

Kaikkien mukaan lähteneiden yritysten kanssa on sovittu hankkeen aloitusajankohdat kesä–lokakuulle. Myös yhteistoiminnan tasomittaukset on aloitettu muutamissa yrityksissä, samoin ollaan tekemässä mm. Lean-johtamiseen liittyviä kartoituksia.

13
Elo
2018
Artikkeli
Tekoälykiihdyttämön tavoitteena on saada tekoälyn soveltaminen uudelle tasolle yrityksissä. Hypeä on jo nähty, nyt on konkretian aika, sanoo kiihdyttämön vetäjä Alexander Törnroth.
Teknologiateollisuuden yhteydessä toimiva Tekoälykiihdyttämö on yksi työ- ja elinkeinoministeriön Tekoälyaika-hankkeen toimenpiteistä: hankkeen tavoitteena on vauhdittaa yritykset yhdessä etsimään keinoja tekoälyn hyödyntämiseksi liiketoiminnassa. 
08
Elo
2018
Blogi,
Katriina Emaus

Huomasin sosiaalisessa mediassa mainoksen Helsingin yliopiston ja Reaktorin järjestelmästä tekoälykurssista. Ilmoittauduin saman tien.

07
Elo
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden suhdannetilanne on tällä hetkellä suotuisa ja yritysten tilauskanta vahva. Yritysten saamat tarjouspyynnöt ovat kuitenkin vähentyneet kesän aikana, mikä ennakoi syksylle heikompaa tilauskehitystä kuin viime aikoina. Teknologiateollisuuden henkilöstömäärä kasvoi reippaasti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Myös kesätyöntekijöitä palkattiin ennätyksellinen määrä.

Teknologiateollisuus ry:n tuore Talousnäkymät-selvitys kertoo, että uudet tilaukset olivat hienoisessa laskussa jo toisella kvartaalilla. Alan yritykset Suomessa saivat uusia tilauksia huhti–kesäkuussa euromääräisesti prosentin verran vähemmän kuin tammi–maaliskuussa.

Tapahtumat

04 Syys
Tilaisuudet ja seminaarit
Teknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, Helsinki, sisääntulokerroksen neuvottelukeskus
06 Syys
Tilaisuudet ja seminaarit
Pääkaupunkiseutu, paikka tarkentuu
11 Syys
Työmarkkinakoulutukset
Scandic Aviacongress, Vantaa
13 Syys
Työmarkkinakoulutukset
Hotel Oskar, Varkaus
20 Syys
Tuottavuuskoulutukset
Lapland Hotel, Tampere
25.12.2017, 11:30
25.12.2017, 11:29
23.12.2017, 15:10
21.12.2017, 9:39
Miten jo eka-tokaluokkalainen voi olla sitä mieltä, että hän on huono matikassa tai ei osaa laskea? Matemaattisen itsetunnon rakennus pitää aloittaa heti ensimetreillä.
9.8.2018, 12:29
Neuroverkot energiansäästötalkoissa – kylmälaitteiden energiankulutusta voidaan tekoälyn avulla vähentää. #tekoäly #energia
8.8.2018, 12:59
Miksi teknologiateollisuus on Suomelle tärkeä? Tässä seitsemän syytä.
31.7.2018, 13:34
Teknologiateollisuus

Tilaa kerran noin kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje ja haluamasi valinnaiset sisällöt täältä.

Teknologiateollisuus

Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuus

Teknologiateollisuuden yritysten menestyminen kansainvälisessä kilpailussa perustuu innovaatiokykyyn, uusimman teknologian ja liiketoiminnan osaamiseen ja ketteryyteen. On oltava askeleen edellä kilpailijoita ja uudistuttava.

Teknologiateollisuus

Toimintaympäristön kilpailukyvystä on huolehdittava, jotta se kannustaa yrityksiä investoimaan, innovoimaan, työllistämään ja omistamaan Suomessa.