Tapio Volanen

Osaava Suomi menestyy

Nuorissa on tulevaisuus, mutta kuinka varmistamme osaamisen jatkuvan kehittämisen nopeasti muuttuvassa ympäristössä? Meillä CGI:ssä asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin on reagoitu monin tavoin, joista yksi on nuorille osaajille käynnistämämme Future Talent -ohjelma.

Nyt puoli vuotta ohjelman lanseerauksen jälkeen olemme palkanneet yli 180 vastavalmistunutta tai opintojen loppuvaiheessa olevaa nuorta osaajaa. Rekrytoinnin jatkuvat eri puolilla Suomea, koska rohkea tavoitteemme on palkata Suomessa 1 000 uutta nuorta osaajaa vuoteen 2020 mennessä.

Paljon puhuttu digitalisaatio todella muuttaa meidän jokaisen tapaa toimia. Ja näin haastaa kaikkia toimialoja. Yhdistämällä nuorten diginatiivien tuoreita oppeja ja vanhempien osaajien laajaa käytännön kokemusta voimme varmistaa kyvykkyytemme vastata digiajan muuttuneisiin palvelu-, teknologia- ja osaamisvaatimuksiin.  Uskon, että vanhassa mestari–kisälli-mallissa on edelleen viisautta. Koen, että tehtävämme osaamisen kehittämisessä ja uuden sukupolven mahdollisuuksien parantamisessa on yhteinen ja koskettaa kaikkia toimialoja yrityksiin katsomatta.

Diginatiivien oppeja ja vanhempien osaajien kokemusta

Meillä CGI:ssä Future Talent -ohjelma syntyi liiketoimintamme tarpeista, mutta samalla näemme sen keinoksi tuottaa hyvää myös laajemmin. Nuorilla osaajilla on usein tuoreimmat opit, uusia näkökulmia ja vahva halu päästä kiinni käytännön töihin. Mutta ensimmäisen työpaikan löytäminen ja sitä kautta alkuunpääsy työuralla voi olla vaikeaa. Kokeneemmat osaajamme puolestaan saavat nuorien kollegoiden myötä tuoreita näkemyksiä ja uusinta osaamista asiakasprojekteihinsa. Yhtä lailla hyötyvät asiakkaamme, jotka saavat käyttöönsä projekti-/palvelutiimejä, joissa on oikeassa suhteessa kovaa ja laaja-alaista kokemusta sekä viimeisintä omakohtaista osaamista kuluttajakäyttäytymisestä. Sekä kosolti nuorta ennakkoluulottomuutta.

Tämä on meille loistava tilaisuus kantaa kortemme kekoon nuorten työllistämisessä ja suomalaisen IT-osaamisen kasvattamisessa. Kaikki harjoitteluohjelmaan osallistuvat saavat arvokasta kokemusta, joka auttaa jatkotyöllistymisessä – joko meille vakituiseksi tai muualle IT-alalla.

Oletko sinä Future Talent? Lue lisää www.cgi.fi/futuretalent

 

Tapio Volanen

toimitusjohtaja, CGI Suomi

Kommentit (0)