Uutiset

17
Loka
2018
Tiedote
Lindell siirtyy tehtävään kokoomuksen eduskuntaryhmästä, jossa hän on toiminut ympäristöpoliittisena sihteerinä.
16
Loka
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittivat Tulevaisuuden tekijät -ohjelmassaan yhteensä 3,2 miljoonalla eurolla seitsemää tutkimushanketta, jotka ratkaisevat ihmiskunnan tulevaisuuteen vaikuttavia kysymyksiä. Tutkijat kehittävät rahoituksella muun muassa työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen, parantavat lääketieteellistä kuvantamista ja etsivät tehokkaampia ratkaisuja veden laadun seurantaan.
15
Loka
2018
Uutinen
Teknologiateollisuuden ja Metallinjalostajien kansainvälisessä seminaarissa ratkottiin kiertotalouden käytännön haasteita metallien osalta.
15
Loka
2018
Uutinen
Poliittiset työtaistelut irtisanomissuojan keventämistä vastaan jatkuvat teknologiateollisuudessa jo viidettä viikkoa. Ylityökielloista ja kuun alussa toimeenpannusta poliittisesta lakosta on aiheutunut kymmenien miljoonien eurojen tuotantomenetys alan yrityksille. Myös toista viikkoa jatkuva AKT:n ylityökielto satamissa ruuhkauttaa vientiä ja tuontia, hankaloittaa maakuljetuksia ja aiheuttaa häiriötä toimituksiin.
08
Loka
2018
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron ylityökiellot jatkuvat teknologiateollisuudessa jo neljättä viikkoa. Teollisuusliitto on väläyttänyt jälleen myös uusia työtaistelutoimia, jos maan hallitus ei vedä pois esitystään irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä. Tilanne on yrityksille kohtuuton ja edellyttää pikaista ratkaisua.
05
Loka
2018
Poliittiset lakot sallivaa lainsäädäntöä on muutettava pikaisesti. Poliittiset mielenilmaukset on rajattava lyhytaikaisiksi tai työajan ulkopuolella tapahtuviksi. Viimeaikaiset työtaistelut osoittavat, ettei ay-liike osaa käyttää oikeuttaan vastuullisesti, todetaan Elinkeinoelämän keskusliiton perjantaina antamassa kannanotossa.
04
Loka
2018
Uutinen
Tekoälyn hyödyntäminen lisääntyy yrityksissä vauhdilla. Samalla uudenlaiset eettiset kysymykset nousevat esiin organisaatioiden ottaessa käyttöön tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja. Teknologiateollisuus ry on laatinut omat periaatteet tekoälyn...
03
Loka
2018
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot ovat alkaneet. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä. Lakot alkoivat keskiviikkona kello 00.00 ja jatkuvat vuorokauden. Poliittisilla lakoilla painostetaan maan hallitusta luopumaan irtisanomisperusteiden keventämisestä pienissä yrityksissä.
02
Loka
2018
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot uhkaavat edelleen keskiviikkona. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä, ja lakkoon on menossa noin 33 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Vuorokauden lakot ovat alkamassa keskiviikkona kello 00.00.
02
Loka
2018
Lausunto
Teknologiateollisuus on julkaissut lausunnon julkisen hallinnon tiedonhallinta -ehdotuksesta.