Sähköalan työriitaan sopu, lakot päättyvät

Tiedote
SAK:laisen Sähköliiton kaikki työtaistelut päättyvät. Sähköliitto ja Teknologiateollisuus ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Minna Helteen tekemän sovintoehdotuksen. Myös Teollisuusliitto on ratkaisun takana.

Sovintoehdotukseen liittyy Sähköliiton, Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden yhteinen liitepöytäkirja, jolla täydennettiin sovintoehdotusta ja täsmennettiin liittojen tulevia yhteistyösuhteita.

Kokonaisuus sisältää monia toimenpiteitä, miten Sähköliiton tarpeet otetaan huomioon uudessa toimintamallissa. Yksi keskeinen kysymys liittyi siihen, miten ylimenokauden ajan yhteyshenkilöinä toimivien Sähköliiton entisten pääluottamusmiesten asema järjestetään työpaikoilla.

­– On arvokasta, että Teknologiateollisuus, Sähköalojen ammattiliitto ja Teollisuusliitto onnistuivat sopimaan tulevasta yhteistyöstään. Sovittelussa syntyneen toimintamallin tavoitteena on saumaton yhteistyö työpaikoilla. Koneet pyörivät vain huippuammattilaisten yhteispelillä, tähdentää Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Myös Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto on tyytyväinen ratkaisuun ja toivoo luottamuksellista yhteistyötä.

– Teollisuusliitto on vahva toimija ja kohtelee oikeudenmukaisesti kaikkia, joiden asioita se hoitaa. Ratkaisun synnyttyä on tärkeää palata nopeasti normaaliin päiväjärjestykseen, Aalto sanoo.

Teknologiateollisuuden työntekijöiden työehtoja kehitetään jatkossa yhtenä kokonaisuutena teollisuusliittoperiaatteen mukaisesti. Työehdot kirjataan Teollisuusliiton työehtosopimukseen.

Sovun syntyminen tarkoittaa, että Sähköliiton kaikki lakot päättyvät keskiviikkoaamuna 8.11. klo 6.00. Ylityökiellot päättyivät välittömästi.Teknologiateollisuus ry

Teollisuusliitto ry