Women in Tech -viikko nostaa teknologia-alan naiset keskiöön

Uutinen
Tänään käynnistyvä Women in Tech -viikko nostaa esiin alalla työskenteleviä naisia sekä pyrkii lisäämään naisten kiinnostusta teknologiaa ja teknologiayrityksiä kohtaan

Women in Tech -viikko käynnistyy tänään. Viikolla järjestetään paljon kiinnostavaa ohjelmaa, johon voit tutustua tarkemmin Women in Techin verkkosivuilla.

Teknologia-ala on edelleen miesvaltainen: alalla työskentelevistä vain noin viidennes on naisia. Women in Tech on Teknologiateollisuus ry:n ja lukuisten yhteistyökumppaneiden verkosto, jonka tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle. Women in Tech on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

”Teknologiayritykset tarvitsevat naisia vähintään yhtä paljon kuin naiset tarvitsevat teknologiaa”, sanoo Women in Tech -ohjausryhmän puheenjohtaja ja Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen. ”Women in Tech -viikolla haluamme tuoda esiin alalla jo työskenteleviä naisia sekä myös lisätä naisten kiinnostusta teknologiaa ja teknologiayrityksiä kohtaan.”

Teknologiayritykset tarvitsevat naisia vähintään yhtä paljon kuin naiset tarvitsevat teknologiaa.

Viikon päätapahtuma on keskiviikon Women in Tech -foorumi, joka järjestetään jo kolmatta kertaa. Tämän vuoden tapahtuman liput (1000 kpl) varattiin loppuun tunnissa. Foorumissa on useita mielenkiintoisia puhujia ja teemoja, kuten avaruusalan mahdollisuudet, tulevaisuuden energiaratkaisut sekä kansainväliset menestystarinat. Mukana ovat myös Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja kehitysjohtaja Laura Juvonen.

”Meillä on upea joukko yhteistyökumppaneita järjestämässä foorumia ja koko viikkoa”, iloitsee Women in Techin toimintaa koordinoiva Piia Simpanen. ”Myös tapahtuman mieletön suosio osoittaa, kuinka toiminnalle on selvästi kysyntää.”

Seuraa tapahtumia sosiaalisessa mediassa: #womenintechfi, #wit17

Foorumia voi seurata myös live-streamin kautta keskiviikkona osoitteessa https://prospectumlive.com/event/womenintech.

 

Lisätietoja:

Piia Simpanen, @piiasimpanen

Asiantuntija, Teknologiateollisuus ry

Puh. 0400 199 399, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

Women in Tech Forumin partnerit:

Teknologiateollisuus ry, IBM Finland, Accenture, CGI, Ensto, Kone, Nokia, Schneider Electric, Sweco Finland, Tekniikan akateemiset TEK, Tieto, Valmet, Wärtsilä, ABB, Dassault Systemes, Dell EMC, Enfuce, Ericsson, Fingrid, Frantic, Fujitsu, GE Healthcare Finland, HiQ Finland, John Deere Forestry, Metso, OP, Outokumpu, PwC, Reaktor, Software Point, SSAB, Tapahtumantekijät, Teknologia17 / Messukeskus Helsinki.