Digitalisaatio - ajankohtaista

19
Syys
Tiedote
Nopea teknologinen kehitys ja digitalisaatio mahdollistavat kiertotalouden periaatteiden ulottamisen myös valmistavan teollisuuden yritysten liiketoiminnan ytimeen. Kiertotalouden liiketoimintamallit tarjoavat yrityksille mitattavia hyötyjä ja kestävää kasvua. Sitran ja Teknologiateollisuuden Kasvua kiertotaloudesta -ohjelmassa 50 suomalaista valmistavan teollisuuden yritystä ideoi kiertotalouden liiketoimintamallien mukaista liiketoimintaa. Ohjelman opit ja kiertotalouden liiketoimintamallien käsikirja julkaistaan tänään kaikkien hyödynnettäväksi.
13
Syys
Tiedote
Julkisen hallinnon digitalisaatiota johdetaan Euroopassa vaihtelevasti, kertoo Teknologiateollisuuden tuore selvitys. Tavoitteellisella johtamisella Suomella on mahdollisuus ottaa digitaalisen kehityksen johtoasema Euroopassa.
03
Syys
Tiedote
Seuraavan hallituksen tulee ottaa selkeä johtajuus digitalisaation edistämisessä keskittämällä tietopolitiikan johtaminen ja keskeisten digitalisaatiohankkeiden koordinointi yhdelle ministerille, vaativat järjestöt kannanotossaan.
13
Elo
Artikkeli
Tekoälykiihdyttämön tavoitteena on saada tekoälyn soveltaminen uudelle tasolle yrityksissä. Hypeä on jo nähty, nyt on konkretian aika, sanoo kiihdyttämön vetäjä Alexander Törnroth.
03
Heinä
Uutinen
Yritysten tekoälyn hyödyntäminen saa uuden vaihteen, kun Teknologiateollisuuden yhteydessä toimiva Tekoälykiihdyttämö käynnistää toimintansa elokuussa.
28
Kesä
Uutinen
Eurooppalainen tekijänoikeussääntely kaipaa uudistamista, mutta käsittelyssä oleva DSM-direktiivi veisi toteutuessaan EU:ta taaksepäin.
06
Kesä
Tiedote
Suomen digitaalisuuden astetta selvitettiin 22:ta maata vertailevassa Digibarometrissä nyt viidettä kertaa.  
29
Touko
Artikkeli
Monissa teknologiayrityksissä mietitään nyt, mitä mahdollisuuksia tekoäly voisi tarjota. Terveysteknologia-alalla tässä ollaan jo pitkällä. Tekoälystä saadaan apua esimerkiksi hoitotarpeen arviointiin ja varhaisvaiheen diagnostiikkaan.
14
Touko
Lausunto
Teknologiateollisuus suhtautuu varauksella komission ehdotukseen velvoittaa pilvi- ja viestintäpalveluiden tarjoajat antamaan toisen jäsenvaltion viranomaisille rikosoikeudellisessa tutkinnassa tietoa suoraan kyseisen maan viranomaisen päätöksellä.
25
Huhti
Uutinen
Teknologiateollisuus on mukana toteuttamassa Suomen Tekoälyaika -hanketta. Tarjolla on ainutlaatuinen työpaikka tekoälyn edistämiseksi Suomessa.

Sivut