Koulutus ja osaaminen - ajankohtaista

06
Syys
Lausunto
Teknologiateollisuus on antanut lausunnon luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi yliopisto- ja ammattikorkeakoululain muuttamisesta.
15
Elo
Uutinen
Miltä oppimisen, koulutuksen ja työelämän tulevaisuus näyttää teknologian kehityksen näkökulmasta? Kolmiosainen MyTech-podcastsarja sukeltaa tähän teknologian ja koulutuksen huippuasiantuntijoiden haastatteluilla.
01
Kesä
Artikkeli
Teknologiateollisuus tarjoaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuteen ja tehdä monipuolista ja merkityksellistä työtä.
31
Touko
Uutinen
Teknologiateollisuus palkitsee 200 euron stipendillä kone- ja tuotantekniikasta valmistuvia. Tänä keväänä stipendin saa 76 opinnoissan aktiivista, muita innostanutta osaajaa.
31
Touko
Artikkeli
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsee vuosittain kehitystyössä ansioituneita matemaattisten aineiden opettajia. Tällä kertaa palkittavia on 18, ja he opettavat niin peruskoulussa, ammatillisessa oppilaitoksessa kuin lukiossakin. Niissä opiskelevien osaamistaso on hyvin vaihteleva.
24
Touko
Näkökulma
Opettajien osaamisen vahvistaminen on kou­lu­tus­jär­jes­tel­män yhteinen asia.
03
Touko
Tiedote
Pelkästään digitalisaation, tekoälyn ja data-analytiikan osaajia tarvitaan tulevien neljän vuoden aikana noin 11 400. Osaajien saatavuus on kasvava haaste kaikenkokoisille yrityksille ja muodostaa uhan Suomen talouskasvulle. Tänään julkaistu 9 ratkaisua Suomelle -raportti kiteyttää Teknologiateollisuuden toimenpide-ehdotukset koulutusjärjestelmälle ja muuttuvan työn haasteisiin.
02
Touko
Tiedote
Kesäkuussa Teknologiateollisuudessa aloittavalla Pöntysellä on laaja kokemus opetus- ja koulutussektorin kehittämisestä.
30
Huhti
Artikkeli
Ammatilliset oppilaitokset, yritykset ja peruskoulut ovat ympäri Suomen verkostoituneet lisätäkseen nuorten kiinnostusta ammatillisiin opintoihin. Esimerkiksi Parkanon seudulla kone- ja tuotantotekniikan vetovoima on saatu nousuun. Teknologiateollisuuden MyTech Skills -verkosto haluaa levittää hyväksi havaitut yhteistyömallit koko Suomeen.
04
Huhti
Artikkeli
Nurmijärveläisen Urheilupuiston koulun 9. luokan fysiikanryhmä osallistui Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmaan: opintokäynnit Suunnolle ja Aalto-yliopiston Luma-keskukseen loivat linkin kouluprojektin ja tosimaailman välille.

Sivut