Toimintaympäristö - ajankohtaista

23
Loka
Uutinen
Kazakstanin presidentin vierailulla korostettiin maiden välisten taloussuhteiden kehittämisen merkitystä.
01
Loka
Lausunto
Lausunto luonnoksesta liikenne- ja viestintäministeriön asetukseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta.
15
Syys
Artikkeli
Yritysten uudistumista ja tuottavuutta lisäävät investoinnit saatava kestävään kasvuun.
10
Syys
Uutinen
Sähköautojen suosio kasvaa edelleen ripeästi, kertoo Teknologiateollisuuden tuore sähköisen liikenteen tilannekatsaus.
12
Heinä
Uutinen
Kokonaisvaikutus kansantalouden tulovirtoihin on kaikkiaan 3 miljardia euroa, kertoo tänään julkaistu tutkimus.
25
Kesä
Uutinen
Metallien jalostus, sisältäen metallien jalostuksen ja metallituotteiden valmistuksen, lisää tuoreen tutkimuksen mukaan Suomen bruttokansantuotetta noin 9,2 miljardilla eurolla vuodessa.
18
Kesä
Tiedote
Suomalaiset yritykset kärsivät kasvavassa määrin siitä, että ohjelmistoihin liittyviä tuloja verotetaan kahteen kertaan, Suomessa sekä asiakkaan sijaintimaassa. Ongelman mittaluokkaa kuvaa tuore selvitys, jonka mukaan kaksinkertaisen verotuksen yhteismäärä oli lähes 300 miljoonaa euroa vuosina 2012–2016. Tieto perustuu kyselyyn, johon vastasi 62 Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä.
31
Touko
Tiedote
Päätös on synkkä sekä Euroopalle että eurooppalaiselle teollisuudelle. Verkottunut, vapaa kansainvälinen kauppa kaipaa puolustajia ja uudistajia.
07
Touko
Uutinen
Sähköautot ovat lyöneet itsensä läpi myös Suomessa, kertoo sähköisen liikenteen tuore tilannekatsaus.
26
Huhti
Tiedote
Teknologiateollisuuden suhdannetilanne on edelleen vahva, ja liikevaihdon arvioidaan olevan keväällä ja kesällä suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihdon kasvu näyttää kuitenkin hidastumisen merkkejä. Suomen taloudessa tarvittaisiin kolmen prosentin vuosittainen kasvu tulevan vaalikauden lopulle saakka, jotta Suomi tavoittaisi muut euromaat talouskehityksessä.

Sivut