10 000 uutta alalle joka vuosi

Teknologiateollisuus on merkittävä työllistäjä. Teknologiayritykset työllistävät suoraan lähes 300 000 ja välillisesti noin 700 000 henkilöä – 30 % Suomen koko työvoimasta.

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 osaajaa, joista noin 10 000 on uusia rekrytointeja ja loput jo alalla olevia. Rekrytoiduista noin puolella on korkeakoulututkinto ja puolella ammatillinen tutkinto. Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan osaajia, mutta yhä enemmän myös muiden alojen osaajia.

Tuhansia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja
Päivitetty:
14.9.2016, 9:17
Teknologiateollisuuden yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät kesätöiden ja harjoittelun merkityksen. Kesätyö- ja harjoittelupaikkoja on vuosittain noin 15 000 nuorelle.

Teknologiateollisuuden kesätyöt on kerätty www.MyTech.fi-palveluun:

Kesätyö- ja harjoittelupaikat -osiossa on linkit yritysten kesätyöhakuihin ja/tai harjoittelupaikkahakuihin. Osalla yrityksistä on sivuillaan täytettävä lomake, osa pyytää lähettämään avoimen hakemuksen ja CV:n eli ansioluettelon. Osa harjoittelupaikoista on haettavissa ympäri vuoden.  

Vinkit kesätöiden ja harjoittelupaikkojen hakuun -osiossa on neuvoja CV:n ja työhakemuksen tekemiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen.

Klikkaa Tietoa ammateista ja pääset tutustumaan yli 200 teknologia-alojen ammattilaiseen ja heidän työhönsä! Katso mitä nämä nuoret kertovat omasta työstään erilaisissa yrityksissä. Teknologiayritysten ammattilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden maailmaan.