Mahdollisuuksien maailma

Teknologiayrityksissä pääsee vaikuttamaan siihen, millaisessa maailmassa elämme. Yrityksissä kehitetään älykkäitä ratkaisuja, jotka säästävät ympäristöä, energiaa ja materiaaleja – eri puolilla maailmaa. Ja näin luodaan parempaa arkea hyödyntämällä esimerkiksi tieto- ja viestintäteknologiaa.

Teknologian maailma on mahdollisuuksien maailma. Se on paljon monipuolisempi kuin usein luullaan. Teknologiayrityksissä työskentelee toki paljon insinöörejä, mutta paljon myös muita osaajia. Lähes 300 000 suomalaista työskentelee teknologiayrityksissä. Alalla tarvitaan erilaisia ja eritasoisia osaajia.

Teknologiayritysten tehtäviin voi kouluttautua eri koulutusasteiden monista eri koulutusohjelmista. Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan koulutuksen eri asteilta ja erilaisista koulutusohjelmista valmistuneita. Kielten osaamisesta on ehdottomasti hyötyä, sillä useimmat yritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla. Tiimityöskentelytaidot ovat tärkeitä, sillä harvoin töitä tehdään yksin.

MyTech.fi -palvelussa tietoa teknologia-alojen ammateista ja teknologiayritysten kesätyö- ja harjoittelupaikoista

MyTechissa on 260 tarinaa teknologia-alan ammateista - töistä, joita eri koulutusasteiden ja -alojen opinnoista valmistuneet tekevät. Teknologia-alojen yrityksissä työskentelevät kertovat, mikä heidän työpäivissään ja tehtävissään on mielenkiintoista, sekä mitä ja missä he ovat ammattiinsa opiskelleet.

Syyskaudella MyTechissa on linkit teknologiayritysten työssäoppimis-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkojen hakuinhin. Kevätkaudella MyTechissa on linkkilista teknologiayritysten kesätyöhakuihin.