21
Syys
2018
Blogi,
Jussi Mäkinen

Suomessa on hyvät edellytykset nousta tekoälyn hyödyntämisessä maailman kärkeen, jos ymmärrämme tarttua tilaisuuteen, bloggaa digijuristimme Jussi Mäkinen.    

19
Syys
2018
Tiedote
Nopea teknologinen kehitys ja digitalisaatio mahdollistavat kiertotalouden periaatteiden ulottamisen myös valmistavan teollisuuden yritysten liiketoiminnan ytimeen. Kiertotalouden liiketoimintamallit tarjoavat yrityksille mitattavia hyötyjä ja kestävää kasvua. Sitran ja Teknologiateollisuuden Kasvua kiertotaloudesta -ohjelmassa 50 suomalaista valmistavan teollisuuden yritystä ideoi kiertotalouden liiketoimintamallien mukaista liiketoimintaa. Ohjelman opit ja kiertotalouden liiketoimintamallien käsikirja julkaistaan tänään kaikkien hyödynnettäväksi.

Maailman on ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen ylikulutuksen paineessa löydettävä kestävämpiä toimintatapoja. Suomalaisyritykset ovat monin paikoin edelläkävijöitä kestävän kasvun lähteiden hyödyntämisessä.

17
Syys
2018
Uutinen
Etsimme uutta kollegaa: oletko sinä Teknologiateollisuuden uusi jäsenkoordinaattori? Lue lisää tehtävästä ja hae 30.9. mennessä!

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio. Teknologiateollisuus ry:llä on noin 1600 jäsenyritystä. Ne edustavat kattavasti elektroniikka- ja sähköteollisuutta, kone- ja metallituoteteollisuutta, metallien jalostusta, tietotekniikkaa sekä suunnittelu- ja konsultointialaa.

17
Syys
2018
Uutinen
Teknologiateollisuuden yrityksissä arvioidaan, että maanantaina alkanut Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron ylityökielto vaikuttaa merkittävästi tuotantoon ja vientitoimituksiin. Joissakin yrityksissä toimitukset vaikeutuvat heti, toisissa ongelmat alkavat näkyä tilanteen pitkittyessä. Vaikutukset ulottuvat nopeasti myös asiakkaisiin, jos esimerkiksi komponentteja ei pystytä toimittamaan sovitusti tuotantolinjoille.

– Yrityksille ja yhteiskunnalle aiheutuvista menetyksistä on mahdotonta sanoa tässä vaiheessa yhtä euromääräistä lukua. Viennille tuleva haitta on kuitenkin huomattava ja kasvaa tilanteen pitkittyessä. Tämä on valitettavaa, kun vienti vihdoin vetää ja yritysten tilauskanta on vahva.

Tapahtumat

02 Loka
Työmarkkinakoulutukset
Murikka-Opisto, Tampere
02 Loka
Tilaisuudet ja seminaarit
Krapi
09 Loka
Tuottavuuskoulutukset
Lapland Hotel, Tampere
09 Loka
Tilaisuudet
Otaniemi TUAS-building, Maarintie 8, Espoo (Aalto University)
10 Loka
Työmarkkinakoulutukset
Original Sokos Hotel Ilves
25.12.2017, 11:30
25.12.2017, 11:29
23.12.2017, 15:10
21.12.2017, 9:39
Sitra ja Teknologiateollisuus räätälöivät valmistavalle teollisuudelle kiertotalouden edistämisen käsikirjan.
20.9.2018, 14:49
Kiertotalouden liiketoimintamalleista kiinnostuneet! Vielä ehtii ilmoittautua ensi viikon tapahtumaan! Siellä kuulet case-esimerkkejä liiketoimintamallien soveltamisesta, tapaat rahoittajia sekä pääset tutustumaan kiertotalouden liiketoimintamallien käsikirjaan, joka on räätälöity suomalaiselle valmistavalle teollisuudelle.
12.9.2018, 16:10
Seuraavan hallituksen tulee ottaa selkeä johtajuus digitalisaation edistämisessä keskittämällä tietopolitiikan johtaminen ja keskeisten digitalisaatiohankkeiden koordinointi yhdelle ministerille, esitämme yhdessä Ohjelmistoyrittäjät ry:n, PALTAn ja Suomen Yrittäjät kanssa.
3.9.2018, 10:10
Teknologiateollisuus

Tilaa kerran noin kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje ja haluamasi valinnaiset sisällöt täältä.

Teknologiateollisuus

Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuus

Teknologiateollisuuden yritysten menestyminen kansainvälisessä kilpailussa perustuu innovaatiokykyyn, uusimman teknologian ja liiketoiminnan osaamiseen ja ketteryyteen. On oltava askeleen edellä kilpailijoita ja uudistuttava.

Teknologiateollisuus

Toimintaympäristön kilpailukyvystä on huolehdittava, jotta se kannustaa yrityksiä investoimaan, innovoimaan, työllistämään ja omistamaan Suomessa.